„Dacă dictatură nu e, nimic nu e”. Ce spune Gheorghe Gheorghiu despre statutul său de „dictator”

Un calendar în care artistul Gheorghe Gheorghiu este prezentat drept unul dintre cei mai de temut dictatori ai lumii, a devenit viral zilele acestea pe reţelele de socializare, deşi calendarul, realizat de un ziar din Kenya, a apărut la sfârşitul anului 2011.

Ce s-a întâmplat de fapt? În urmă cu trei ani, Gheorghe Gheorghiu a ajuns, dintr-o eroare de presă pe lista celor mai celebri dictatori ai lumii. Cel mai probabil, ziarişii din Kenya au dorit ca în top să fie trecut Gheorghe Gheorghiu Dej, dar l-au găsit mai rapid pe cântăreţul cu nume asemănător, nu au verificat informaţia, iar gafa a fost gata. Gheorghiu a primit prin poştă „noul titlu”, amuzându-se copios. Un prieten i-a trimis topul despris dintr-un ziar din Kenya, un inedit calendar apărut la sfârşitul lui 2011, în care mare i-a fost surpriza să se regăsească.

Ce spune dictatorul despre celebrul calendar la trei ani de la apariţia acestuia? “E o eroare. M-a amuzat foarte tare, am apărut la toate ştirile şi se pare că încă e de actualitate subiectul. S-au gândit cel mai probabil la Gheorghe Gheorghiu Dej, deşi, după părerea mea nu a fost dictator, a fost un preşedinte comunist. Dar, vă daţi seama, e un ziar din Kenya. Ce ştiu ei despre România? S-au gândit să facă ceva inedit şi au făcut şi o greşeală. Mie îmi face bine, e reclamă gratuită, apar peste tot. În schimb, nimeni nu are ce să comenteze despre mine, nu mă comport deloc “dictatoreşte”, dar aşa ca amuzament, îmi place. Mă sună prietenii, râdem. Până la urmă e o glumă reuşită”, a declarat Gheorghe Gheorghiu pentru facemMEDIA.

Tags: