Demisii în bloc la Ora de Cluj

Istoria se repetă la Ora de Cluj (oradecluj.oradestiri.ro), locul de muncă unde demisiile se fac, se pare, în masă. După plecarea echipei formate din Mihnea Măruță (redactor-sef), Bianca Felseghi, Codruţa Simina și Cosmin Lucaci, în urmă cu aproximativ doi ani, din cauza întârzierii constante a salariilor și a inexistenței unei date fixe în care să fie alocați banii, Mihai Bacalu, a rămas din nou singurul redactor al acestui ziar. Cei trei colegi ai săi: Rareș Iordache (redactor-șef), Maria Man și Adrian Rus au renunțat de curând la acest proiect. Tendința de tabloidizare și noua grilă de salarizare au fost principalele motive pentru care cei trei jurnaliști au încetat colaborarea cu trustul Ora Medianet.

„Vine un moment când simţi că nu te mai potriveşti peisajului unui proiect media. Aşa a fost în cazul meu. Cu toate că am fost redactorul-şef al acestei publicaţii şi am beneficiat de anumite libertăţi pe partea de politică editorială, au mai existat şi nesincronizări între ce am gândit eu şi ce s-a dorit la nivel de management de trust. Sunt un individ care lucrează la un nivel care nu s-a putut susţine la Ora. Ştiu, nu sunt o figură cunoscută în mediile jurnalistice clujene, dar în cei 7 ani de presă, printre altele, am reuşit să duc în spate de unul singur un proiect media şi să resuscitez un altul. Foarte puţini ştiu asta. Eu cred că am făcut lucruri frumoase la Ora de Cluj şi îi multumesc echipei mele pentru asta, inclusiv celor cu care nu am avut o relaţie extrem de productivă. De asemenea, nu vă pot ascunde faptul că trustul are şi probleme de ordin financiar. E greu spre foarte greu să lucrezi cu resurse zero şi emoţii de o anumită natură. Trebuie să-ţi motivezi echipa prin alte tehnici şi metode. Ca atare, am ieşit din presă, însă nu spun că nu mă mai întorc. În contextul unei oferte serioase, m-aş întoarce căci mi-a plăcut ce am făcut acolo, mi-au plăcut oamenii întâlniţi şi cei cu care am lucrat. Sunt şanse mari ca acest capitol să nu se fi încheiat definitiv pentru mine. Doi dintre colegii mei şi-au depus demisiile la puţin timp după mine”, a declarat Rareş Iordache pentru facemMEDIA.

Rareş a lansat de curând un nou proiect, un „proiect hobby”, cum îl numeşte acesta, menţinut din dorinţa de a fi în continuare alături de câmpul cultural şi mediatic. Dar, despre acesta vom discuta pe larg, în cardrul altui articol.

Tags: