Mozaic cultural într-un nou proiect clujean

Jurnalistul Rareș Iordache, fostul redactor-șef al publicației Ora de Cluj (ultimele noutăți despre Ora de Cluj le-ați putut afla aici) a lansat vara aceasta Revista #hibridmedia. Proiectul este unul nișat în cadrul căruia „cultura este expusă printr-un mozaic ale căror piese încă se caută reciproc”. Revista promovează autori din domenii variate, academice sau non-academice, punând accent pe originalitatea ideilor expuse în scriiturile lor.

Revista #hibridmedia este un proiect hobby, menținut din dorința de a fi în continuare alături de câmpul cultural și mediatic. Este un proiect nișat, e drept, care nu va strânge prea curând mii de cititori pe zi, însă dorința mea este să construiesc un spațiu de dialog, de promovare și de analiză. Am strâns deja un mini-colectiv, chiar un fost redactor de la Ora de Cluj s-a alăturat ideii, și lumea continuă să privească pozitiv proiectul. Ieșim curând din beta stage și vreau să creștem frumos platforma. Deocamdată nu m-am gândit la aspectul economic, adică să fac bani din ea pentru a-mi plăti colaboratorii. Este o idee nobilă pentru cei care scriu, însă extrem de greu de pus în practica tocmai pentru că vorbim despre un proiect cultural destul de nișat. Îmi pare rau că nu s-a scris nimc despre initiativă, mă refer la canalele culturale de pe site-urile de știri sau la site-urile exclusiv de cultură. Sunt curios dacă se va scrie și despre faptul că un jurnalist sau fost jurnalist, cum vor dori colegii să mă numească, a lansat o carte inedită, „#selfie, descoperirea fetei”, a declarat Rareș Iordache pentru facemMEDIA.

#hibridmedia este un proiect independent și neafiliat susținut de Revista Ficțiuni.ro. Mai multe amănunte aici.

Rareș Iordache este Doctor în Filosofie, scriitor – autor al cărților „#selfie, descoperirea feței”, Editura Tritonic 2014, și „Imersiune în virtual. Dincolo de granițele ecranului”, Editor LULU, jurnalist și editor. A scris mai multe articole în reviste de specialitate din țară și din străinătate, a coordonat Revista Irregular F, revistă academică, și proiectul new media ifilosofie.ro. Este membru în colectivul consultativ al Revistei Europa, Novi Sad/ Serbia și a susținut mai multe conferințe tematice. A scris de-a lungul timpului pentru Revista Vox Philosophiae, Liternet, Nautilus, Gazeta SF, Austalian Science (Brisbane), Think Outside the Box și Revista Ficțiuni.ro.

Ca jurnalist, a semnat pentru Ziarul Cluj Expres, portalul clon.ro și OradeCluj.ro (redactor-șef). Mai multe detalii puteți găsi pe blogul său, iar despre „#selfie, descoperirea feței”, într-o postare viitoare.

Tags: