Singurul portal de Justiție din Cluj cere sprijinul comunității

Este sau nu crowdfundingul o soluție viabilă pentru jurnaliștii care doresc să își croiască propriul drum în media? Discuția este lungă și abia la început, pentru că și această formă de finanțare este relativ nouă în România. Câteva idei despre crowdfunding dintr-un articol anterior, găsiți aici. Ar fi ideal ca un proiect media să fie finanțat exclusiv de contributori. Până acolo, însă, e mult de lucru, mai ales la mentalitate. Cu toate acestea, o astfel de finanțare poate fi un ajutor considerabil la început de drum, sau de ce nu, chiar pe parcurs.

Jurnalistul Alin Golban a lansat anul acesta CLUJUST.ro, primul portal de Justiție din Cluj. Proiectul este unul nișat și are toate șansele să se facă remarcat în „marea ciupercărie” a site-urilor generaliste, care se întețește pe zi ce trece. Proiectul, care deja se bucură de o oarecare notorietate, a fost înscris de curând pe o platformă de crowdfunding, sperând să strângă 3.000 de lei până pe 5 octombrie 2014.

Am creat site-ul de unul singur (atât partea de IT, cât și editorial) și am investit din buzunarul propriu circa 1.000 de lei și … mult timp. Cu bani mai mulți, pot face mult mai multe: plata unui spațiu mai mare de hosting pentru site, îmbunătățirea lui cu ajutoul unui specialist IT/SEO (de exemplu să se poată mări imaginea pe tablete și telefoane), acoperirea cheltuielilor pentru cercetarea și documentarea în teren a subiectelor, promovare sponsorizată pe Facebook și Google pentru ca problemele sesizate în articole să fie cunoscute de cât mai multe persoane”, spune jurnalistul pe platforma creștemidei.ro.

Prezentarea pe larg a proiectului poate fi urmărită AICI, iar dacă acesta v-a convins, puteți dona cât considerați de cuviință. Există recompense pentru toate sumele, dar vă las să le descoperiți singuri. Smile

Alin Golban are o experiență de 10 ani în presă lucrând de-a lungul timpului la Ziua de Cluj (editor), Digi 24 (corespondent), Realitatea TV (reporter). Din perioada Digi 24, acesta nu s-a ales doar cu experiență jurnalistică, ci și cu un proces câștigat de curând. Detalii AICI.

Tags: